Øjne på vejen: Hvad er farerne ved distraheret kørsel?


Hver dag fordobler millioner af chauffører deres risiko for at gå ned uden at tænke to gange på det. Det er konklusionen af ny Virginia Tech -forskning, der hævder at engagere sig i nogen af de utallige moderne distraktioner, mens bag rattet er en rigtig dårlig idé. Mens åbenlyse synder som SMSING får størstedelen af opmærksomheden fra forsikringsselskaber og lovgivende organer, er der masser af andre måder at give dig selv mulighed for at blive distraheret, mens du flyver ned ad motorvejen.

Lov om fysik

Hvad mange teenagere og 20-somethings ikke tager sig tid til at overveje, er, at de to eller tre partier af metal, de piloterer, ikke kan stoppe på en krone og vil rulle igen (og igen og igen og igen) hvornår bedt om at gennemføre en retningsændring, der flyver i lyset af realiteterne i masse og momentum. Selv under de bedste forhold, der inkluderer absolut fokus fra chaufføren, kan dårlige ting ske. Kast et af et halvt dusin distraktioner, der skal udføres overalt undtagen i et bevægeligt køretøj, og du har en opskrift på katastrofe.

Distraktioner

I Australien indrømmer 1 ud af 4 chauffører at multi-tasking under kørslen. Som en hurtig gennemgang er multitasking alt hvad du gør i en bil, der forringer det 100 procent fokus, der skal være på opgaven – nemlig at forblive i live og ud af et styrt. Hvad kan dine naboer lide at gøre i stedet for at fokusere på det dødbringende køretøj under deres kontrol?

75% kan lide at spise

55% bruger deres mobiltelefon

18% af kvinderne påtog deres makeup

9,4% af mændene børster tænderne

8,5% Skift tøj

6,5% læse og/eller se film

Som du tydeligt kan se, handler det ikke alt om sms, selvom den særlige handling tager hovedet af offentlig spott. Virginia Tech -undersøgelsen fortsætter med at studere visuelle beviser for de øjeblikke før 900 alvorlige nedbrud, der viste, at chauffører, der gjorde det muligt for sig at blive distraheret med en latterligt høj sats. Og unge chauffører, dem med mindst mulig køreoplevelse, men den højeste tilbøjelighed til at deltage i smartphone -aktiviteter, finder sig især i fare for vrak, skader og død.

Løsningen

Hvad er den bedste måde at stoppe distraheret kørsel på, når enhver fiber af vores menneskelige natur opfordrer os til at gribe den gennemgående burger eller sende den hurtige tekst? At tilskynde til mærkbar ændring på dette område er sandsynligvis en lang proces, der kombinerer uddannelse og måske mere alvorlige sanktioner for overtrædelser. Dette kan virke som en kedelig sti at starte, men tænk på de fremskridt, der er gjort inden for brug af sikkerhedssele. I 1983 bar kun 14 procent af chaufførerne en, mens de seneste tal satte dette tal på 90 procent. Kunne det samme opnås med distraheret kørsel? Måske. måske ikke. At sætte en sikkerhedssele er en sæt-det-og-glem-det-beslutning, du tager en gang i begyndelsen af en tur. At kæmpe for distraktioner under kørsel er en fristelse, der aldrig slutter.

Teknologi rammer tilbage

Her er noget, du måske ikke har overvejet, men kunne koste dig big time. 17 procent af chaufførerne tilstår at tage selfies, mens de var i gang i et motorkøretøj. Hvis du tror, at Big Brother ikke ser, har du forkert. Forsikringsselskaber gør det til et punkt at spore deres klienter på sociale medier og spotcheck for at se, om de lægger billeder af åbenlyst distraheret kørsel. Forkæl dig med denne opførsel og forvent at se dine satser stige nedbrydet eller få din politik annulleret helt.

Sidste tanker

Der er ingen hurtige og lette løsninger til at befri samfundet af farerne ved distraheret kørsel. For tiden er det bedste valg at uddanne politikere, retshåndhævelse, køretøjsdesignere og den drivende offentlighed om den virkelighed, at handlingen med at køre distraheret ikke er så meget anderledes end at spille en dejlig runde russisk roulette. Forhåbentlig sparker selvopbevaringsinstinktet på et tidspunkt. Hvis ikke, er der altid selvkørende biler at se frem til.

Funktionsbilledkredit:

Relaterede

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *