Quirimbas Archipelago: Rejser Ibo Island & Quirimba Island i Mozambique


Vi var så ekstatiske at have nået Quirimbas Archipelago! De allerførste par dage på Ibo Island blev brugt på at nyde den ekstremt gamle, ekstremt dejlige landsby. I den primære del af den gamle bydel var en bred, støvet, træforet promenade med 400 år gamle brønde, hvor de lokale ville samles for at samle deres vand for dagen før hejsebeholderen på hovedet og bringe det hjem.

Der var ingen biler på øen, kun et par geder på vejen såvel som der var en blanding af afrikanske såvel som portugisiske indflydelse. Hvad portugiserne havde delegeret smuldre i det 18. århundrede havde ikke ændret sig meget, såvel som hvor de havde forladt deres almindeligt afstandshuse, det afrikanske folk havde overtaget dem såvel som tilføjet et par afrikanske stilhytter i rummet, hvilket gjorde det til at gøre det Hele landsbyen ser middelalderen ud, krydret med en håndgribelig afrikansk bluss.

Vandrende rundt i den beskidte by under skyggen af ​​den gigantiske figen såvel som palmer, blev vi overholdt af hamstre af nysgerrige unge, der råbte “Hej Mazungu !!” Vi gik af kvinder, der knækkede åbne kokosnødder, unge unge knusende curry i en gigantisk stift såvel som mørtel, husholdninger, der laver deres vaskeri, såvel som programmet alt dette var undertiden gået sammen med ekkoet af Acapella Harmonics, sunget i bedste unisont af grupper af kvinder i forskellige hytter såvel som huse.

Nick går de dejlige træforede veje på Ibo Island
Lokalbefolkningen knuser krydderier på Ibo Island, Mozambique
Dariece uden for et af de regionale hjem, Ibo Island, Mozambique
Forsøger at vælge en bedste kokosnød, Ibo Island, Mozambique
Nick under et stort træ, Ibo Island, Mozambique
Dariece prøver vandpumpen … bestemt ikke let! Ibo Island, Mozambique
På den 3. dag var vi parat til at se endnu en ø i øhavet. Vi tog en beslutning om at betale en regional ung for at tage os med til den nærliggende ø Quirimba. Vi overvejede at forsøge at gå selv mellem øerne ved lavvande, men da vi alle trasket med knæhøjdevandsvandet, med labyrinten i mangroveskov, endte det med at være åbenlyst, at en guide var en stor investering.

Efter en 2 timers vandretur med et par af det underligste terræn, vi nogensinde har overført, dukkede vi op på stranden i Quirimba. Kun tidevandet har så en stærk indflydelse på de lavvandede hav, at alt, hvad vi måske ser, var blændende hvidt sand i miles i horisonten. De tilsyneladende ubegrænsede panoramaer af skinnende strand virkede som gigantiske saltlejligheder såvel som var pebret med dejlige skaller. Manglen på turister såvel som generel webtrafik på øerne indikerer, at skaller aldrig bliver knust eller taget, så hvor som helst vi kiggede var helt ubrudte skaller.

Gør vores metode med den skøre mangrove fra Ibo Island til Quirimba Island, Mozambique
Mangroveskoven ved lavvande mellem Ibo Island såvel som Quirimba Island, Mozambique
Der er altid tid til en håndstand! Ved lavvande mellem Ibo Island såvel som Quirimba Island, Mozambique

En regional dame, der går mellem Ibo Island såvel som Quirimba Island, Mozambique
Da vi til sidst dukkede op på øen selv, føltes det som om vi var de allerførste opdagelsesrejsende, der opdagede en mistet ø befolket af venlige lokale. Vi gik med landsbyen, da masser af landsbybørn overholdt os i et kølvandet på hvisken såvel som latter. Da vi passerede et nyt hus (Mud Hut med et græsplæne), ville en ny unge råbe “Mazungu” samt deltage i den udvidede entourage bag os.

Da vi havde samlet næsten 30 unge, begyndte vi at råbe såvel som at jage dem rundt i landsbyen til et kor af skrig såvel som charmerende latter. Et par af dem troede på det som et sjovt spil, mens andre, der ofte var yngre, var bange for den underlige hvide person, der løb efter dem. Et par af de unge ville slippe et blodkalk og skrig såvel som at begynde at græde, da de aldrig havde set en Mazungu før såvel som klart troede, at vi var skræmmende.

Denne dybe podede bekymring hos de unge fik deres mødre til at grine hysterisk. De enorme mamas ville derefter få fat i deres forstenede barn såvel som at holde dem så meget som os, mens den dårlige unge ville hvirvle såvel som græde i deres arme. Dette bekræftede at være en kilde til ubegrænset glæde for mødrene rundt om øen såvel som da vi gik, ville vi høre råbene såvel som latter i lige høj grad.

Village Kids, Quirimba Island, Mozambique
Nogle nysgerrige børn, Quirimba Island, Mozambique

Blæksprutter tørrer ud i solen, Quirimba Island, Mozambique
En smuk, stor baobab trEE – Quirimba Island, Mozambique

Ser ud på havet … Waayyyy i det fjerne. Quirimba Island ved lavvande, Mozambique
Geder på vejen !! Quirimba Island, Mozambique

En landsbykvinde, Quirimba Island, Mozambique
Vi endte med at snuble ind på et marked, hvor de havde nogle friske kokosnødder til salg. De fire af os fik en kokosnød hver såvel som sad på en bøjning i et af hjemmene såvel som desperat forsøgte at åbne frugten. Publikum af landsbyboere blev tykkere omkring os, ligesom støj fra deres fniser, da de 4 turister forsøgte at bryde ind i deres kokosnødder. I sidste ende åbnede vi dem såvel som drak den vidunderlige mælk, som møtrikken havde beskyttet så godt.

Nick forsøger at bryde ind i en kokosnød, Quirimba Island, Mozambique
Inden for få minutter pegede landsbyboerne såvel som at stikke på Henrys ukulele og beskrev i charades, at de ønskede ham at spille. Det andet hans hænder begyndte at stramme de iørefaldende tropiske melodier, mængden af ​​50 afrikanere fordoblet såvel som alle, inklusive os, begyndte at danse midt i den beskidte landsby.

Vi udviklede en cirkel såvel som hver person skiftede om at gøre deres eget skridt i centrum. Alle fra de ældre mamas til de 5 år gamle unge tog deres tur til at danse midt i mængden. En dreng, ikke 7 år gammel, havde et par af de allerbedste træk, jeg nogensinde havde set. Han var en rutinemæssig Michael Jackson, bestemt til berømmelse, hvis han måske kun opdager sin metode til en by fra denne øde Mozambicanske ø.

De fire af os, der danser såvel som at synge eftermiddagen væk, omgivet af masser af regionale landsbyboere, på en ø mistet i tiden, bobbing tilsyneladende uset i Det Indiske Ocean, er endnu en hukommelse mere ætset i fibrene i min vilje til at til Fortsæt med at rejse.

Hver time i 4 dage med voldsom afrikansk bussture endte med at være det værd, i det øjeblik Henry valgte sin ukulele såvel som spillede os et lydspor til dette paradisliv, vi alle har valgt. Disse uforklarlige øjeblikke, denne følelse af opdagelse såvel som forbindelse med mennesker, der er så fremmed for os, er endnu et vidnesbyrd om, hvorfor vi er herude. Et liv, der leves i udlandet, er så rig med disse oplevelser, at en rutine i House kun ser ud til at slukke for vores ambitions flamme. Disse oplevelser vil holde mig på vejen op, indtil jeg har lyst til at have set verden. Såvel som disse oplevelser stoppede ikke lige her på denne dag.

Henrik, der spiller sin ukelele, Quirimba Island, Mozambique

Da vi afsluttede med at danse såvel som at synge med vores hundrede eller så nye gode venner tog vi et foto af alle, lavede derefter vores metode til stranden, der stadig trak et par nysgerrige børn. Vi gik en svømmetur såvel som da kom ud og spillede lidt med børnene. Vi lærte dem nogle trommeslag med vores hænder.

Den rytmiske tapping tegnet i et par regionale dame omkring vores alder. De så Dariece danse såvel som spurgt i charades, hvis de måske slutter sig til hende. Før vi forstod det, trommer vi alle sammen med et slag, mens dariece såvel som en total komplet fremmed fra en tæt på landsby dansede foran os.

Dariece ville nyde kvindens bevægelser såvel som vice versa indtil det var en blanding af nordamerikanske såvel som afrikanske bevægelser. Alt afsluttede med en enorm latter såvel som kram mellem Dariece såvel som hendes nye dansepartner. Ikke ti minutter senere kom en gruppe på 3 andre kvinder forbi såvel som spurgte Dariece, om de måske flettede hendes hår.

Det er så fantastisk, når Dariece får en mulighed for at forbinde med de regionale kvinder, da de i andre kulturer normalt er ekstremt genert. Det er altid mig tilfredsstillende mænd, der opdager, at det respektløst at tale med (eller endda få øje med at komme i kontakt med) min “kone”.

Men i Afrika er kvinder totale lig (i den henseende) såvel som ser ud til at have noget problem med at slå sammen samtale eller tale deres sind. Desværre taler Dariece ikke “Monee” det regionale sprog, såvel som de ikke talte engelsk, så hun sad bare der, da den smilende kvinde meget omhyggeligt flettede sit hår.

Dariece får sit hår flettet af en landsbykvinde, Quirimba Island, Mozambique

Det færdige produkt
Det blev sent, da vi hyrede en fiskerbåd til at tage os tilbage til Ibo Island. Da vi igen gik ombord på den overpakkede båd, ligesom solen gik ned i horisonten. Vi sejlede om natten op, indtil vi navigerede i de tykke mangrover ved måneskin.

vores boved at dukke op for at tage os tilbage til Ibo Island – Quirimba Island, Mozambique
En dejlig solnedgang, mens vi sejler fra Quirimba Island tilbage til Ibo Island, Mozambique

Et par gange i løbet af den 2 timers tur sad vi fast og troede, at vi måske sover i mangroverne, tabt mellem to øer, men de dygtige kaptajner opdagede deres metode til bredden af ​​Ibo i mørket. Da vi kom tilbage til den afrikanske gryde, fortalte vi Stephane alt om vores dag såvel som derefter glædede os i en velsmagende middag med hvidløg, citron, basilikumfisk såvel som ingefærkrabber. En bedste afslutning på den bedste dag i Quirimbas øhav.

Budgetplan Backpacking Guide til Mozambique

Mozambique rejseblogs

Kan du lide dette indlæg? Pin det til senere!

Ansvarsfraskrivelse: Geder på vejen er en Amazon -partner såvel som ligeledes et tilknyttet selskab for nogle andre detailhandlere. Dette indikerer, at vi foretager provisioner, hvis du klikker på links på vores blog samt køb fra disse detailhandlere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *