Chiayi til Alishan af Alishan Express Train & Bus: Plan og billetpris


Chiayi City er det normale jumpoff -punkt til Alishan National Forest Recreation Area. Selvom direkte busser er tilgængelige, er den mest populære måde at komme dertil ved at tage Alishan Express -toget til Fenqihu (Fenchihu) og derefter overføre til en bus for at komme til Alishan.

Hvorfor foretage en overførsel? Fordi Alishan Express -toget ikke går direkte til Alishan. Det plejede at gøre det, men tyfoner i årenes løb har næsten uopretteligt beskadiget en god del af jernbanen. I de sidste flere år indtil for nylig kan toget kun nå så langt som Fenqihu, en lille landsby en time fra Alishan. I dag kan toget gå længere til Shizilu Station, men Fenqihu er stadig det bedre mellemlanding på grund af de tilgængelige aktiviteter og transportmuligheder.

Hvorfor vælge overførsel af tog-og-bus end direkte bus? Fordi Alishan Express beviser, at rejsen kan være så smuk som destinationen. Det er ikke dit almindelige tog. Faktisk er toget en af ​​de største attraktioner i Alishan.

Den gamle verdens æstetik af toget og jernbanenettet skaber en fantasi, ligesom du rejser tilbage i tiden. Det er en del af det større Alishan Forest Railway Network, som var veletableret i 1899 af japanerne at transportere logfiler og andre forsyninger. I dag, præget af over 50 tunneler og over 70 træbroer, bruges netværket for det meste af turister, der søger en mere end typisk togtur. Derudover bryder det at gøre en overførsel den ellers urolige og svimlende 2-timers busrejse.

I dette indlæg deler vi med dig, hvordan man kommer fra Chiayi til Alishan med tog og bus. Du tager Alishan Express -toget fra Chiayi til Fenqihu og skifter derefter til en bus for at komme til Alishan. nu sker det.

Hvad er dækket i denne vejledning?

Chiayi til Alishan med Train & Bus1. Book en togbillet online.
2. Kræv dine reserverede billetter på Chiayi Station.
3. Ombord på toget.
4. Tændes på Fenqihu Station.
5. Fang bussen til Alishan.
6. Betal indgangsgebyret.
7. Slip af Alishan togstation.

Tophoteller i Alishan
Tophoteller i Chiayisearch for meget flere Chiayi -hoteller!

Ofte stillede spørgsmål, har du tidsplanen for den direkte bus til Alishan?
Hvilken chiayi -togstation bruger Alishan Express: TRA eller THSR?
Hvor meget koster Alishan Express togbillet?
Hvor lang er rejsen fra Chiayi til Alishan?
Hvorfor kan jeg ikke vælge andre datoer, når jeg booker Alishan Express -tog?
Kan jeg vælge sæder på Alishan Express -tog?
Er der skabe på Chiayi Station?
Er der skabe på Fenqihu Station?

Flere ideer på YouTube ⬇ Relaterede indlæg:

Chiayi til Alishan med tog og bus

1. Book en togbillet online.

Besøg Alishan Forest Railway -webstedet på https://afrts.forest.gov.tw/.

Kun et Alishan Express -tog løber fra Chiayi på hverdage og to i weekenderne, hvilket indikerer, at det kun kan rumme et meget begrænset antal passagerer. Det er således bedst at foretage en reservation forud for din rejse.

Den gode nyhed er, at du kan booke en billet på Alishan Forest Railway’s officielle billetwebsted, hvis din rejsedato er inden for de næste 15 dage. Her er satserne, tidsplanen og rejsetiderne.

Chiayi til Fenqihu

Afgangstider: 9:00 dagligt; 9 og 9:30 am lørdage, søndage, helligdage

Rejsetid: 2 timer, 21 minutter.

Far: TWD 384, voksen; TWD 192, barn.

Vi oprettede en separat trin-for-trin-guide her: hvordan man bestiller Alishan-tog online!

Betal for din billet inden for den specificerede periode, ellers annulleres bookingen automatisk. Du kan også gøre det på det officielle websted, hvis du har et kreditresultatkort.

Glem ikke at notere sig reservationsnummeret. Det vil også blive sendt til dig.

2. Kræv dine reserverede billetter på Chiayi Station.

Når du er i Chiayi City, indløser dine togbilletter på Alishan Express Booth, der ligger foran Chiayi Station -bygningen. Det har et meget lille vindue, så det er ret let at gå glip af.

I standen skal du præsentere dit reservationsnummer og det pas, du brugte til at foretage reservationen. Efter en hurtig kontrol giver personalet dig den faktiske billet.

Bemærk, at der er to Chiayi -togstationer: Tra (Taiwan Railways Administration) og THSR (Taiwan High Speed ​​Rail). De er 30 minutters mellemrum. Alishan Express bruger TRA -stationen. Sørg for, at du er på den ideelle station, så du ikke går glip af dit tog.

Alishan Express Booth åbner kl. 8:00, så du har kun et times vindue til at kræve billetterne. Hvis du ikke tilbringer den foregående nat i Chiayi, skal du sørge for at ankomme til stationen tidligt.

Du kan også blive kontaktet af touts ved hjælp af private forlystelser til Alishan. De er temmelig vedvarende, men fortæl dem bare høfligt, at du allerede har betalt for dine billetter eller blot forsømmer dem.

3. Ombord på toget.

Når du har din billet, skal du vente på dit tog.

Alishan Express Boarding -området ligger i den højre ende af den første platform, når du står over for skinnerne. Du ved, at du er på det ideelle sted, hvis du er forbi politistationen.

Når trAin ankommer, sørg for, at du kommer ind i den ideelle bil. Billetten angiver dit bilnummer og sædetummer. Mærkelige tal er på den ene side af gangen, endda tal på den anden.

Rejsetid: 2 timer, 21 minutter.

4. Tændes på Fenqihu Station.

Indtil for nylig kunne Alishan Express -toget kun nå så langt som Fenqihu -stationen, så området omkring det udviklede sig til et travlt mellemlanding. Denne lille landsby har flere spisesteder og shopping -virksomheder, der kan hjælpe dig med at dræbe tid i betragtning af at busser til Alishan er få og langt imellem.

De fleste turister bruger deres ledige tid på at spise en bento -boks frokost lokalt kaldet “Tie Lu Bian Dang”. Det er generelt ris toppet med kød (normalt svinekød eller kylling) og grøntsager. Det serveres typisk i en kompakt kasse, ofte pap, træ og senere i 60’erne, metal. Bento måltider kan spores tilbage til Japan. Alishan Forest Railway Network blev bygget under den japanske styre. Toget blev mest brugt til at transportere logfiler, kul og andre forsyninger mellem landsbyer. Jernbanesystemet banede vejen for fremkomsten af ​​rejsevenlige måltider til arbejderne og passagererne.

Af alle Bento Box -restauranter her ser det mest populære ud til at være serveret af Fenchihu Hotel. Bare kig efter denne fyr.

De serverer risfyldninger med kyllingetromler eller svinekød, bambusskud, svampe, kål og æg i vintage metal frokostkasser. Bliv ikke modløs, hvis stedet er pakket. Der er masser af plads nedenunder!

Hvis du har meget mere tid til at brænde, kan du også tjekke Fenchihu Train Garage, som er blevet omdannet til et museum.

5. Fang bussen til Alishan.

Busstoppestedet ligger på den anden side af jernbanen (ikke på siden af ​​restauranter og butikker).

Her er tidsplanen for Fenqihu-Alishan-bussen.

11:30 (bus 7322)

12:50 (bus 7322)

02:00 (bus 7302)

Rejsetid: 1 time
Far: TWD 98 (voksen), TWD 49 (koncession, barn), men bilisten giver ikke forandring, så vi betalte TWD 100 pr. Pax

6. Betal indgangsgebyret.

Bussen slipper dig af ved Alishan -bussterminalen, beliggende uden for skovrekreationsområdet. Inde i terminalbygningen finder du billetmaskiner, hvor du kan købe billetter. Her er optagelsesraterne:

TWD 300 – Hvis du ankommer i bil

TWD 150 – Hvis man ankommer med offentlig transport

TWD 10-For børn 3-6 år

Gratis – For mennesker med handicap + 1 ledsager og børn 2 år og nedenfor

Når du har billetterne, kan du komme ind i parken gennem den massive port. Du vil ikke gå glip af det.

Området er ret lille. Forbi hovedporten er en af ​​de vigtigste strukturer, som du ser, Alishan togstation, som er her, du skal være, når det er tid til at udforske området. Stationen ligger på toppen af ​​bakken mod landsbyen. Længere nede er hotelområdet, hvor der findes en masse indkvartering.

7. Slip af Alishan togstation.

Inden du går videre til dit hotel, anbefaler vi, at du stopper ved Alishan togstation (Forest Railway Alishan Railway Station). To grunde:

For at få meget mere information om området. Få fat i nogle kort eller brochurer.

At købe billetter til morgendagens solopgangstog. Alishan er meget populær for sin solopgang. Det er bedst at sikre dine billetter tidligt.

Nogle hoteller sælger også solopgangsbilletter.

Tophoteller i Alishan

Indlogningsmuligheder i Alishan er ret begrænsede. De er normalt meget dyrere end indkvartering i andre dele af Taiwan. Nogle hoteller har heller ikke elevatorer, så sørg for at udtrykke din præference for et lavere niveau, hvis du ikke er i form. Check -in tid er normalt mellem 15:00 og 16:00.

Her er de bedste egenskaber på Agoda, som scoret af deres kunder.

Alishan Shermuh Hotel

Alishan House. Kontroller priser og tilgængelighed! ✅

Alishan Shermuh Hotel. Kontroller priser og tilgængelighed! ✅

Chinshan Hotel. Kontroller priser og tilgængelighed! ✅

Wun Sun Hotel. Kontroller priser og tilgængelighed! ✅

Ali-Shan Kaofeng Hotel. Kontroller priser og tilgængelighed! ✅

Tophoteller i Chiayi

Uanset om du vil have masser af ledetid til at fange Alishan Express -toget, eller du bare vil udforske, skal du overveje at tilbringe en nat i Chiayi City. Her er de bedste hoteller og vandrerhjem som rangeret af Agoda -brugere.

Bobooks. Kontroller priser og tilgængelighed! ✅

Hotel Discover. Kontroller priser og tilgængelighed! ✅

Chiayi Petite Hostel. Kontroller priser og tilgængelighed! ✅

Rejsende plus. Kontroller priser og tilgængelighed! ✅

Wenhuadeer Inn. Kontroller priser og tilgængelighed! ✅

Orange Hotel – Wenhua Chiayi. Kontroller priser og tilgængelighed! ✅

Søg efter meget flere Chiayi -hoteller!

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Har du tidsplanen for den direkte bus til Alishan?

Du kan finde Chiayi-Alishan direkte busplan her.

Du kan fange bussen på enten Chiayi Daya -busstationen eller Chiayi Tra Station.

Hvilken chiayi -togstation bruger Alishan Express: TRA eller THSR?

Tra.

Der er to togstationer i Chiayi City: Tra (Taiwan Railways Administration) og THSR (Taiwan High Speed ​​Rail). De er 30 minutters mellemrum, så du skal sørge for, at du erPå den ideelle station eller du kan gå glip af dit tog.

Alishan Express afgår fra TRA -stationen.

Hvor meget koster Alishan Express togbillet?

Chiayi til Fenqihu: TWD 384, voksen; TWD 192, nedsat
Chiayi til Shizilu: TWD 459, voksen; TWD 230, nedsat

Kun følgende er berettigede til koncession / halvprisrabat:

Passager i alderen 65 år eller op og har et Taiwan (ROC) ID -kort

Passager, der har kort med særlige behov med 1 ledsager

Passager i alderen 6-11 år

Passagerer, der er 115 cm høje, men under 6 år, kan ride gratis.

Hvor lang er rejsen fra Chiayi til Alishan?

Her er rejsetiderne for Alishan Express:

Chiayi til Fenqihu 2 timer, 21 minutter.
Chiayi til Shizilu: 3 timer

Fra Fenqihu tager det 1 hel time at rejse med bus til Alishan. Vi opfordrer dog til, at du tilbringer nogen tid i Fenqihu, selv bare for at spise eller tjekke museet.

I vores erfaring reserverede vi kl. 09.00 Alishan Express Train, spiste frokost i Fenqihu, gik ombord på kl. 12.50 bus til Alishan og ankom til vores hotel omkring kl. 14.30. Den samlede rejsetid (inklusive frokost og venter) er 5 timer 30 minutter.

Hvorfor kan jeg ikke vælge andre datoer, når jeg booker Alishan Express -tog?

Systemet tillader kun bookingdatoer inden for de næste 15 dage. Hvis din rejse er planlagt ud over det, bliver du nødt til at vente på, at din måldato åbner.

Kan jeg vælge sæder på Alishan Express -tog?

Efter vores erfaring, nej. Vi fik tildelt tilfældige sæder.

Men hvis du er en gruppe, forsøger systemet at tildele sæder, der er næste eller tæt på hinanden, leveres der er tilgængelighed. Hvis tilgængelige sæder er knappe på reservationstidspunktet, får du muligvis separate sæder.

Sæde nummereringssystemet er temmelig underligt. Alle lige tal er på den ene side af gangen og de ulige tal på den anden. Hvis sæder, du har, er nr. 10 og #12, er de ved siden af ​​hinanden.

Er der skabe på Chiayi Station?

Ja, du kan finde det ved siden af ​​Family Mart Comfort Store. Rate er TWD 50 pr. 3 timer.

Hvis du har tung bagage, men du overnatter kun i Alishan, kan du overveje at forlade dine tasker i bagagelokalet i den venstre ende af terminalen (hvis du står over for skinnerne). Gebyr er TWD 70 pr. Taske pr. 24 timer.

Men sørg for, at det vil være åbent, når det er tid til at kræve dine tasker. Driftstider er fra kl. 20:30 til 12:00, 13:00 til 17:00. Ellers kan du bruge de meget dyrere skabe, gemt nær Family Mart.

Er der skabe på Fenqihu Station?

JA. Der er 48 skabe til rådighed på Fenqihu Station.

Rate er TWD 50 pr. 3 timer.

2020 • 8 • 11

Flere ideer på YouTube ⬇

Relaterede indlæg:

Sådan booker du Alishan Express Train -billetter online (Alishan Forest Railway)

Alishan til Chiayi med direkte bus & tog: skema & billetpriser

Alishan, Taiwan: Rejseguide med prøve rejseplan og budget

Alishan Rute: 12 Bedste ting at gøre & steder at besøge

Taipei 101: At nå nye højder i Taiwan

Skift af vagterne ved Martyrs ‘Shrine, Taipei, Taiwan

Taroko Gorge, Taiwan: 8 maleriske feriepladser at besøge

Elephant Mountain: På jagt efter den bedste udsigt i Taipei, Taiwan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *