Gwangjang Market: Frugal Food-Lovers paradis i Seoul


Det er udfordrende at opdage “Old Seoul” uden for byens store paladser såvel som Hanok-landsbyer. Den sydkoreanske finansiering er en ganske metropol – moderne, industrialiseret såvel som pulserende med en stemning, der unægteligt er futuristisk. Vestlige påvirkninger har sivet gennem sine mange distrikter: Engelsk bliver gradvis almindelige, caféer i europæisk stil, der er spirer i adskillige hjørner, såvel som verdensomspændende mærker har opdaget deres placering i gaderne såvel som i bevidstheden fra dens yngre befolkning. Nu så godt som da opdager du noget, der fører dig til dets i går. Dog intet så stærkt som Gwangjang Market.

Gwangjang Market
Der er så meget om Gwangjang -markedet, der er desorienterende dog underligt forfriskende. Placeringen er et ormhul. Udefra opdager du ikke nogen form for tip, der ligger i en almindelig udseende bygning er et stykke af byens fortid, velholdte såvel som trives. Det er bygget i 1905 og er Seouls allerførste konventionelle hverdagsmarked.

Det er måske ikke så velkendt som dets kolleger i Dongdaemun såvel som Namdaemun, men det har et par meget mere charme til de meget mere nysgerrige turister. Gwangjang er en foretrukken blandt de lokale for butikker, der sælger silke såvel som skræddersyet Hanbok. Men blandt udenlandske besøgende som mig er det mest betydningsfulde lodtrækning ganske tydeligt – maden.

Jeg var ikke engang sulten, da jeg besøgte. Men det ændrede sig, så snart jeg trådte ind på markedet. Damp fyldte luften, en velkommen ændring fra den fjendtlige vinter. Et smorgasbord af koreanske signaturretter bombarderede mine sanser, såvel som den frokost, jeg lige havde et andet sted, syntes at være forsvundet magisk.

Den allerførste til at hilse på mig var to baner med Kimchi -variationer. Jeg forstod ikke engang, at det kommer ind som adskillige typer – kål, radise, for at nævne nogle få. Jeg fulgte duften af ​​noget dybstegt såvel som opdagede flere båse af Bindaetteok, en type sprød pandekage lavet af malede mungbønner. Grøntsager såvel som noget kød tilsættes.

Kimchi overbelastning på Gwangjang Market
Bindaetteok (KRW 4000)
Bindaetteok minder mig så meget om Osakas Okonomiyaki. I stedet for kål bruger de dog mungbønner.
Første køb af forretning: Find et tomt sæde. Ud over kl. 19 var det ingen enkel opgave. Opsætningen lige her er enkel. Du vælger en bås, tager plads samt placerer en ordre. Sælgeren tilbereder derefter dit måltid, såvel som du venter, mens du holder øje med dine øjne på opvasken såvel som ingredienser foran dig. For adskillige turister, fordi adskillige boder tjener de samme retter, er det bare et spørgsmål, der har rigelig ledig plads.

Bibimbap er en af ​​de mest populære. faktisk indebærer “blandet ris”, serveres den i en skål såvel som er toppet med namul (krydret grøntsager) såvel som gochujang (chili peber pasta).

Mayak Kimbap er ligeledes som allestedsnærværende. Kimbap (eller gimbap) er ris såvel som andre ingredienser, der rulles i tørret laverstang, en efterkommer af den japanske maki (futomaki). Mayak indebærer “stoffer” på koreansk. Hvem er koncept, det er at navngive et så lækkert måltid efter stoffer, jeg ved ikke. Det er dog ikke svært at se hvorfor, det er vanedannende godt.

Japchae (Chapchae), Dangmyeon omrørt i sesamolie og tteokboki, chewy riskager i sød såvel som krydret sauce, er også til stede i mange kiosker.

Find et sæde, placering en ordre, samt tage fotos af din mad. Hahaha. Betal, når du har overfladet dit måltid.
Bibimbap -ingredienser besætter mange af pladsen. En servering koster KRW 3000.
Mayak Kimbap (KRW 3000)
Japchae eller Chapchae
Mere Kimchi?
Opkaldet fra venlige hawkers blev højere, da jeg gik dybere ind på stedet. Tilbudene blev ligeledes meget mere bisarr. Pigs ører såvel som fødder (som er en foretrukket af mine selv lige her på Filippinerne) blev et meget mere dominerende syn. Men hvad der virkelig fangede min interesse var de store, grimme, ormlignende pølser. Sundae (eller Soondae) er blodpølse, lavet af Dangmyeon (cellofannudler lavet af søde kartofler), byg samt svinens blod, indkapslet i svin eller koarme. Det er stort, voluminøst såvel som sort, umuligt at gå glip af.

Pig’s Ears (KRW7000)
Den mærkelige pølse i baggrunden er, ko -tarme fyldt med svinens blod blandt andre
I over 100 år har Gwangjang Market holdt den konventionelle markedspladsstemning i byen. Det har nægtet at ændre med sine hurtigt etablerende omgivelser, fast på et tidspunkt, hvor spisning er en delt oplevelse såvel som mad, er alt, hvad der er kompliceret.

Gwangjang Market
88, Changgyeonggung-ro, Jongno-gu, Seoul

Åbningstider:
11.00-10 (madboder)
07.00-10 (andre butikker)

Sådan kommer du dertil: Tag metroen til Jongno 5-Ga Station (linje 1, afkørsel 8) eller Euljiro 4-Ga Station (linje 2 eller 5, afkørsel 4)

Flere forslag på YouTube ⬇

Relaterede indlæg:

Trick Eye Museum i Seoul

12 Orientalske destinationer til førstegangs solo-backpackere

Korea på et budget: Seoul rejseguide &tidsplan

Hvor skal man bo i Seoul: Myeongdong, Jongno eller Hongdae?

Incheon Flight Terminal til Seoul (Myeongdong, Hongdae, Jongno): Den mest overkommelige måde

Prøve Seoul -plan (med omkostninger)

Rejser med børn: 10 orientalske destinationer for hele husstanden

Korea til børn: 10 familievenlige attraktioner i Seoul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *