Udforskning af mayakultur gennem Outdoor Theatre & Dance


Da vi planlagde vores tur til Valladolid, havde vi ikke rigtig en fast idé om, hvad vi ville se og gøre. Det eneste, vi vidste med sikkerhed, var, at vi ville hjælpe med at fremme turisme i Valladolid og yderligere udforske Maya -kulturen.

Da vi ankom til Casa Hamaca Guesthouse, så vi en plakat, der viste en forestilling kaldet “Momentos Sagrados Mayas” (hellige øjeblikke af Maya). Vi stillede ejeren, Denis, et par spørgsmål om det og lærte, at det er et meget unikt kulturelt show i den nærliggende landsby X’Oocen.

Tjek vores video af Momentos Sagrados Mayas:

Abonner på gede -tv for flere videoer!

Vi arrangerede en taxa (200 pesos) for at tage os 15 km til den nærliggende Maya -landsby, købte vores billetter ved “døren” (bare et lille bord, der er ingen døre i dette teater!) Til 150 pesos og kørte vej til teatret. Jeg bruger udtrykket “teater” let, da dette show er sat udenfor blandt træer, med intet andet end et lille træstadium. Enkelheden er det, vi elskede ved det.

Små hvide puder blev beskrevet for både turister og lokale. Da musikken begyndte, blev alle tavse, og vi sad alle ivrigt og ventede på, at showet skulle begynde. Mænd og kvinder, drenge og piger kom hældt ud bag træerne, buske og omgivende små bakker. Farverigt, traditionelt maya -tøj blev slidt, og det gjorde ikke noget, at vi ikke taler maya eller spansk, vi forstod, hvad der foregik helt fint.

I gang i skole, mænd flirter med kvinder, plejede husdyrene, forhandlinger på markedet, begravelsesprocessioner, musik, dans og endda berusede mænd, der blev fortalt af deres hustruer, var nogle af de forskellige scener, der viser Maya -folkets daglige liv.

De pulserende farver skinnede i sollyset, og stamping af fødder under dansen var magisk. Der var 300 mennesker, der deltog i Momentos Sacrados Mayas, og det så ud som om alle i alderen 5 år og op vidste, hvordan de skulle danse og kunne bevæge deres fødder og ben i utrolige hastigheder.

Hele showet gik i halvanden time, og det var en meget speciel oplevelse. Mange steder i Yucatán har cenoter, strande og kolonibygninger, men dette show var noget unikt at se. Hvis du kommer til Valladolid, skal du sørge for at tidsbesøg i Momentos Sacrados Mayas, den spektakulære udendørs teaterforestilling.

Særlig tak til Casa Hamaca Guest House for at være vært for os for denne del af vores ophold i Valladolid.

Kan du lide denne artikel? Pin det!

Ansvarsfraskrivelse: Geder på vejen er en Amazon -associeret og også et tilknyttet selskab for nogle andre detailhandlere. Dette betyder, at vi tjener provision, hvis du klikker på links på vores blog og køber fra disse detailhandlere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *