Vinterfranske retter, der holder sig til dine ribben


Adventurous Kate inkluderer tilknyttede links. Hvis du foretager et køb gennem disse links, tjener jeg en provision uden ekstra omkostninger for dig. Tak!

Del på Twitter
Del på facebook
Del på Pinterest
Del på e -mail

I nogle lande er den bedste sæson til at spise hjertet af sommeren, når tomater og zucchini dukker op i overflod. For andre lande er det efteråret – høsten og det tidspunkt, hvor alle de bedste nye vine kommer ud.

For Frankrig tror jeg imidlertid, at den bedste madsæson er vinteren. Så meget af det franske køkken er tungt, suppeorienteret og ostefyldt-det er lige hvad du har brug for for at varme dig op på en kold dag og holde dig velsmagende!

Så hvad er nogle af de retter, du burde prøve?

Ren smeltet ost

Raclette er den øverste franske vintersæsonskål: smeltet ost, i nogle tilfælde med skinke eller andet kød, ske over kartofler eller endda spist på egen hånd. Tartiflette er en variation på raclette med løg, lardoner og i nogle tilfælde røget laks.

Du kan se gadesælgere overalt i Frankrig omrøre enorme skillets af Raclette. Min anbefaling? Nyd det med en kop varm rødvin – og sørg for at tage en lang gåtur bagefter for at arbejde på det!

En anden lignende mulighed er Andouillette, en Lyonnais -specialitet. Smeltet ost, sennep og en række usædvanlige kød og offal, inklusive svin mave og kalvekød hals, koges sammen i en stegepande. Blandingen spredes derefter på små runder med sprødt brød.

Andouillette er et eksempel på en bondevask, der er gået chic. Du kan finde det på restauranter i hele boutiquehoteller i Paris – i dette tilfælde prøvede jeg det på Baragones, en smuk lille rødvinbar i Lyon. Ikke i modsætning til Haggis, det smager meget bedre, når du ikke tænker over, hvad du spiser.

Supperne

Sig hvad du vil om franskmændene – de ved, hvordan man laver en tilfredsstillende suppe.

Fransk løgsuppe er den mest berømte, og denne version på Cafe Le Conti i Paris tog den til næste niveau. Bare se på størrelsen på det – og hvor tyk den ost er!

Den ideelle ledsager til butternut squash suppe? Tre skiver af kureret skinke. Jeg elskede denne skål på det chic do mo i Lyon.

Og hvis du ikke vil have suppe, hvorfor ikke vælge Escargots til din starter i stedet?

Jeg elsker, når escargots kommer ud af ovnen varme og sydende, stadig i deres skaller. Efter dygtig manøvrering for at fjerne dem fra deres skaller, skal du læne dig tilbage og opsuge den fantastisk garlicky sauce med dit brød.

Disse escargots var en del af et tre-retters måltid på Le Paname i Montmartre i Paris-et lækkert billigt fund i et dyrt kvarter.

Enkle frokostpakker

De fleste dage stoppede jeg for noget som en quiche og salat til frokost.

Quiches kan være enorme blokke af kolesterol, som i min meget elskede quiche lorraine – men nogle gange, som i dette tilfælde, er de simpelthen en stak grøntsager, der er limet sammen med en lille smule æg og sat i en skorpe. Ikke et dårligt valg.

Hovedretter

Er der nogen fransk skål meget mere kendt end Boeuf Bourguignon?

Selvom dette er den mest konventionelle af franske retter, prøvede jeg det på en bestemt utraditionel måde-på Mon Histoire Dans L’Assiette i Lyon, en restaurant, der er specialiseret i allergenfrit køkken. Alle opvasken er glutenfri, ægfri, mejeri-fri, jordnøddefri og nødfri. Ingredienser som sennep, soja, skaldyr, selleri og sesam undgås også.

Du ville aldrig vide – dette var en utrolig oksekødstuing! Den øverste trøstende skål på en kold dag.

Men mange dage gik jeg til laks til min hovedret.

Gud, franskmændene ved, hvordan man laver laks – de rige, smøragtige saucer er ideelle til vinteren. Jeg havde denne var på den fremragende Le Vernissoir i Marais i Paris.

Og nu for noget andet …

Hvorfor ikke få en stor skål med pho?

Paris har en stor sydøstasiatiske befolkning, og vietnamesiske restauranter bugner. Jeg prøvede den lille restaurant uden for Crimée Stop i Paris ’19. arrondissement. Jeg fandt, at en stor skål Pho var den ideelle modgift til dage og dage med tung mad – og uendeligt meget mere fransk, når den er parret med en orangina.

Dessert

Og nu, hvad nogle siger er det bedste forløb af alle: dessert! Crepes er altid en fremragende mulighed, og ingen gør bedre crepes end Breizh Cafe i Paris.

Hvis du med en stor chance kommer til Breizh Cafe i fremtiden, skal du sørge for at købe en crepe med saltet karamel. Det er deres specialskål og jeg guanull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *